sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Risteilijä Aurora


Sunnuntaina oli ensimmäisenä tarkoitus vierailla Eremitaasissa, mutta siellä olikin käynnissä ilmeisesti jonottamisen maailmanennätyksen yrittäminen niin päätimmekin olla häiritsemättä sitä ja suuntasimme kulkumme kohti risteilijä Auroraa. Samalla saimme aimo siemaukset suhteellisen raikasta (Pietarin mittapuulla) syysilmaa.
Eli tämä on sama alus jolla 25.10.1917 ammuttiin "lähtölaukaus" lokakuun vallankumouksen käytäntöönpanolle ja talvipalatsin valtaukselle.

Laiva upposi toisen maailmansodan aikana 30.9.1941 ja nostettiin sodan jälkeen ankkuroitavaksi Nevan rantaan. 1984-1987 Laiva perusteellisesti remontoimiin ja ankkuroitiin pysyvästi nykyiselle paikalleen. Tuota remontoinnin perusteellisuutta ei allekirjoittanut tiennytkään ja olikin hivenen ärtyisä huomattuaan että laiva onkin lähinnä ahdas ja epäkäytännöllinen museo.

Suhteessa sisäänpääsyn hintaan (kaikille ilmainen) kuitenkin käymisen arvoinen kohde Pietarissa. Mikäli kesäisin on pitkät jonot tai sisäänpääsystä pitäisi jotain maksaa niin neuvon siirtymään muualle. 1g:ssä luonnollisesti hieman kuvia reissusta. http://maza.1g.fi/kuvat/Matkailu/Pietari/Aurora/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti