torstai 4. helmikuuta 2010

Astrakhan Астракхан


Astrakhan Астракхан

Saapuminen Astrakhaniin tapahtui mukavasti aamuyöstä viiden aikaan ja jotenkin tuntui että etelämpänä taksikuskit olivat vieläkin hanakampia tarjoamaan kyytiä turisteille. Pienen neuvottelun jälkeen löytyikin sopivat taksit jotka tiesivät tierenkin majapaikoistakin. Ensimmäisessä hotellissa ei kuulemma ollut tilaa, mutta toisesta tilaa sitten jo löytyikin. Mainittakoot että pimeässä tämä Astrakhanin "wanha kaupunki" näytti todella, siis todella pahaenteiseltä ja rähjäiseltä likipitäen slummilta. Seuraavana aamuna kuitenkin päivänvalossa tämä ”slummi” ei niin paha enää ollutkaan. Mainittakoot että heräsin kuudelta aamulla läheisestä moskeijasta kuuluneeseen rukouskutsuun, tervetuloa uuden kulttuurin ja uskonnon pariin!

Itse hotellista niin olipahan kerrankin laitettu edes nätin näköiseksi, sopivalla levyn, listan ja muun halvan käytöllä saadaan näemmä pienelläkin rahalla aikaiseksi viihtyisän ja paikoitellen jopa hieman kalliin näköistä. Yksi erittäin mielenkiintoinen ja negatiivinenkin asia huoneessamme oli, nimittäin suihkukopin sijainti, se ei olllut mahtunut vesaan joten siinä se sitten seisoi olohuoneen nurkassa pistorasian alapuolella... noh mikäpäs siinä sitten suihkutellessa.

Heti kuudelta emme kuitenkaan heränneet vaan kaupungille lähdimme käppäilemään muistaakseni siinä kymmenen-yhdentoissa maissa. Ensimmäisenä mainittavana kohteena Kreml ja siellä sijainneet kirkot, ei sinänsä mitään mainittavampaa tässä. Nämä wanhat Kremlit ovat aina hienoja ja tätä ei ainakaan häiritsevästi ollut restauroitu kuten kuulemani mukaan kuten Velikij Novgorodissa on tehty. Aikamme Kremlissä pyörittyä harhailimme ikuisen tulen kautta kohti Volgan rantaa, ilmakin oli niin mukava että jopa kävelykaljan kanssa viitsi kulkea.

Seuraavana päivänä vuorossa oli seuraavan siirtymän suunnittelu eli Elistaan piti päästä mutta keino ei ollut vielä tiedossa. Rautatieasemalla sitten selvisi että ainoa järkevä keino löytyy viereiseltä linja-autoasemalta ja siinä on neljä pyörää, pari ovea ja melkoisesti pituutta. Eli taas vaihteeksi vuorossa oli bussikyyti, seuraava sopiva auto meni tosin vasta seuraavana päivänä klo 13:00. Ilmeisesti pitkään nukkumisen johdosta ilta ja yö koittivat hyvinkin nopeasti ja siirryimmekin ravintolan kautta hotellille nukkumaan.


Aamulla suihkun, aamupalan yms normaaleiden aamutoimien jälkeen sitten taksikyydeillä kohti linja-autoasemaa ja Elistaan lähtevää bussia. Tuleva auto vähän jänskätti, mutta tämä osoittautuikin aiheettomaksi koska bussi olikin wanha ruotsin reittiliikenteen kulkija. Kyljissä muuten luki edelleenkin "Stärjntrafik - Eskilstuna" Seuraavat viitisen tuntia kuluivat sitten bussissa "maisemia" ihastellen ja durakkia pelaillen. Kyseiset maisemat koostuivat lähes yksinomaan preeriasta eli nähtävää ei sinänsä juurikaan ollut, illan jo pimentyessä saattoi sitten yksittäisiä valoja bongailla.

Astrakhan – Plussat ja miinukset

+ Volgogradin tapaan myös sopivan kokoinen
+ Erinomainen Lonely Planetin suosittelema ravintola
- Paikoittainen rähjäisyys

Astrakhan – Faktaa

Asukkaita: 501 300
Pinta-ala: 500 km²
Väestötiheys: 1000 /km²
Perustettu: 1558

- Noin 100km Kaspianmerelle
- Tunnettu Arkangeli-Astrakhan linjasta toisesta maailmansodasta.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Astrakhan

Volgogradin ja Astrakhanin kuvat nähtävillä: http://maza.1g.fi/kuvat/Matkailu/Etel%E4-Ven%E4j%E4/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti