torstai 12. marraskuuta 2009

Junailua

Tällä kertaa vuorossa sekalainen pohdintojen ja ajatuksien kokoelma, jotenkin tämä junan ikkunasta avautuva vaihtuva maisema irroittaa ajatuksia. Harmillista että pimeys vie ennen pitkää tämän ilon.

Tätä kirjoittaessa on sitten tosiaan Moskova nähty... no ei ole todellakaan nähty, mutta ainakin Moskovaa on nähty. Pois lähtiessä tuntui siltä että vain todella kevyt pintaraapaisu olisi nähty ja tuon kokoluokan kaupungissa olettamukseni lieneekin oikea. Paraikaa tätä kirjoittaessa myös maan toiseksi suurin kaupunki eli Pietari loittonee loittonemistaan. Eli nyt on käsillä jo jonkin aikaa suunnitelmissa kummitellut käynti kotopuolessa.

Sää Pietarista lähtiessä oli muuten "ploha" eli aivan perseestä. Lunta oli sadellut pitkin päivää ja arviolta reilu sentti sitä oli jalkakäytävällä kun kohti metroasemaa taapersin. Ei mitenkään nautittavaa hommaa kahden painavan kassin kanssa (Kuka muuten generoi sitä painoa sinne?) Onneksi ymmärsin sentäs pikkukenkien sijaan ottaa jalkaan maiharit. Maihareiden hikoiluvaikutuksen ehkäistäni otin muuten släpärit, kusiluistimet, lipokkaat eli läpsyttimet mukaan junassa jalkaan laitettavaksi, no missäs ne släpärit nyt sitten oleskelevat? No rinkassa, missä on rinkka? No vaunun hyllykön ylähyllyllä...

Toivoa muuten sopii että aikataulussa suunnilleen pysyttäisiin koska Lahdessa vaihtoaikaa on vain yksitoista minuuttia, Riihimäellä sentäs hieman enemmän. Iltapäivähämärä kun alkaa olla kovaa vauhtia jo taittumaan illaksi niin täytyy todeta että jotenkin tämä venäläinen maaseudun ja taajaman sekoitus näin lumipeitteen saatuaan on kaunista katseltavaa, ainakin kauniimpaa kuin edellisinä kertoia loppukesästä vesisateessa bussin ikkunasta.

Hyvää juhannusta muuten kaikille! Se tulikin aika reippaasti tänä vuonna myöhässä, jaa mikä ihmeen juhannus? No en tiedä, mutta ainakin tuolla pienellä peltoaukealla jokin kokon tapainen läjä paloi parasta mahdollista vauhtiaan.

Poikkeuksellinen blogimerkintä myös siinä mielessä, että junamatkasta en tullut räpsineeksi kuvia joten niitä ei myöskään ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti