torstai 12. marraskuuta 2009

Ihmeiden Moskova.


Moskovasta on toki nyt myöskin kotiuduttu kun kerta jo suomeenkin on ehditty. Jonkinlaisen vaikutuksenkin tuo kaupunki onnistui odotetusti tekemään. Mainittavimpina on nyt nähty Tretjakovin ns pienempi galleria, Menlikovin talo, Moskovan yliopisto (kuvassa) KGB:n talo sekä tietenkin viimeisimpänä vain ei suinkaan vähäisimpänä punainen tori mausoleumeineen päivineen. Lenin valitettavasti oli suorittamassa viikoittaista jaloitteluaan joten häntä emme päässeet näkemään.




Majoituksemme oli Hostel Napoleon nimisessä hostellissa Kitaij gorod metroaseman lähellä noin yhden kilometrin päässä punaiselta torilta, todella mainiolla paikkaa siis. Kahdeksan hengen huoneessa oli kuuden hengen ryhmämme lisäksi kokoajan majoittuneena kaksi muuta matkaajaa. 600ruplan (1e ≈ 45RUB) yöhintaansa nähden paikka oli todella tasokas ja mukava. Suihku, internet, keittiö sekä itsestäänselvyydet olivat veloituksetta käytössä ja ilmeisesti pienellä maksulla myös pyykinpesukone olisi ollut käytössä, mainittakoot että riippulukko maksoi 150ruplaa mikäli omaa ei ollut mukana.


Kaupunkina pidin Moskovasta todella paljon vaikkakin vertailu Pietariin tuntuu jotenkin hankalalta. Ainakin Moskovan metro tuntui käytännöllisemmältä ja mukavammalta korttimaksujärjestelmän, uudempien vaunujen ja uudemman porttijärjestelyn ansiosta. Kadut taas olivat huomattavasti kapeampia ja ahtaampia kuin Pietarissa sekä autoja oli vieläkin tiukemmassa mikä paikoitellen haittasi jalankulkua. Tässä vertailussa pitää tosin ottaa huomioon Pietarissa syrjäisempi sijainti jossa on enemmän tilaa autoille ja leveämmille kaduille, esimerkiksi Nevski Prospektiin verrattuna ero ei olekkaan enää niin suuri. Englantia Moskovassa puhuttiin huomattavasti enemmän ja toisinaan yöelämässä tuntuikin siltä että valtakiekli olisikin englanti eikä venäjä! Venäjällä aivan ennen kokematon ja merkillinen tunne.


Kuten jo todettua niin todella paljon jäi vielä Moskovaan nähtävää ja aika vahva tunne onkin siitä että sinne vielä ennemmin tai myöhemmin tullaan palaamaan.


Kuviakin tietenkin on nähtävillä: http://maza.1g.fi/kuvat/Matkailu/Moskova%2011.2009/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti